Reshuffle bij Hearst Netherlands

21-06-2021 (14:38) - Media

Hearst Netherlands heeft Anke de Jong benoemd tot nieuwe hoofdredacteur van ELLE. Zij volgt Edine Russel op, die binnen het uitgeversconcern aantreedt als Content Coordination Director. Beiden starten op 1 september in hun nieuwe functie.
 
Anke de Jong (1987) was de afgelopen vijf jaar hoofdredacteur van Glamour, een merk dat door Hearst Netherlands niet langer uitgegeven zal worden. Als brand manager werkte zij daarvoor onder meer bij Jackie, JFK, Millionaire Magazine, Hide & Chic en JAN Magazine.
 
'Met beide handen grijp ik de kans om het wereldmerk ELLE in Nederland te leiden en er het gezicht van te zijn', zegt De Jong. 'Ik kijk ernaar uit om het samen met het team verder uit te bouwen, zowel online als offline. We gaan er vol energie voor zorgen dat we onze lezers elke dag weer inspireren op het gebied van mode, lifestyle en individualiteit.'

Als hoofdredacteur wordt De Jong ook verantwoordelijk voor de nieuwe Elle Shopping Day, het grootse on- en offline shopping event, waarvan de eerste editie in september plaatsvindt. 'Ik kan niet wachten om mijn ervaring op dit gebied in te zetten onder de ELLE-vlag', aldus De Jong.

Edine Russel (1970) stond sinds 2015 aan het roer van ELLE. Daarvoor was zij tien jaar hoofdredacteur van zustermagazines ELLE Decoration en ELLE Eten. 'Ik ben heel blij dat ik mijn redactionele kennis en ervaring kan delen in een nieuwe functie binnen Hearst Netherlands", zegt zij. 'ELLE is een fantastisch merk, met een speciale plek in mijn hart. Ik kijk ernaar uit te blijven samenwerken met al die bevlogen en creatieve collega's.'

De komende maanden trekken De Jong en Russel samen op om te zorgen voor een soepele transitie en een vliegende start voor beiden.
 

V.l.n.r.: Edine Russel en Anke de Jong

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch