Samenwerking lokale omroepen, RTV Oost en NOS van start

Samenwerking lokale omroepen, RTV Oost en NOS van start

29-04-2021 (12:11) - Media

Een groep van vijf journalisten gaat vanaf maandag 3 mei aan de slag bij de lokale omroepen TwenteFM, 1Twente en RTV Focus in Zwolle. Ze maken onderdeel uit van een samenwerking tussen de NOS, RTV Oost en lokale omroepen om de lokale journalistiek te versterken.

In dit landelijke project, Versterking Lokale journalistiek door Samenwerking, werken voor het eerst alle drie de lagen van het publieke bestel samen: de lokale, de regionale omroepen en de NOS. Bij diverse lokale omroepen in Nederland gaan in totaal veertig extra journalisten aan de slag. Op 1 juni komen daar nog eens ruim twintig journalisten bij.
 

Lokale ontwikkelingen

Voor het project heeft minister Arie Slob van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap 4,5 miljoen euro beschikbaar gesteld. De journalisten worden gestationeerd bij de lokale omroepen, 44 in totaal, en gaan verslag doen van lokale maatschappelijke, economische en politieke ontwikkelingen. Dit gebeurt in samenwerking met de regionale omroep.


Regionale nieuwsthema's

De omroepen hebben gekeken waar de journalisten geplaatst moeten worden en wat hun opdracht is. Dat kan het versterken van de basisnieuwsvoorziening in een gebied zijn, maar de extra mankracht wordt ook gebruikt om gezamenlijk grotere regionale nieuwsthema’s te volgen. Het doel van het project is om de lokale journalistiek een impuls te geven. Ook is het idee dat relevant lokaal nieuws makkelijker z’n weg vindt naar de regionale en landelijke omroep. Dit initiatief loopt tot 1 juli volgend jaar. De lokale journalisten gaan voor de lokale en regionale omroep bijdrages leveren voor online, audio en video.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch