Sanoma & SCOUPY starten totaalpropositie voor FMCG

11-09-2018 (08:58) - Media

Vandaag lanceert mediabedrijf Sanoma haar nieuwe totaalaanpak voor FMCG-klanten. Hierin speelt de recente acquisitie van SCOUPY, Nederlands’ grootste marketing- en activatieplatform voor fabrikanten en retailers in de supermarktwereld, een centrale rol.


Maurits Priem, Managing Director van SCOUPY: “A-merken zetten in hun marketingstrategie altijd twee dingen centraal: Awareness (branding en bereik) en penetratie (verkopen realiseren). Tot nu toe werden deze zaken los van elkaar ingekocht. Awareness bij de mediabedrijven en penetratieondersteuning veelal bij de retailers. Met deze stap kunnen we een echt unieke totaaloplossing bieden. De sterke merken van Sanoma, zoals Libelle, Margriet, LINDA. en NU.nl, bereiken maandelijks meer dan 85% van alle shoppers. Met de oplossingen van SCOUPY kunnen we voor merken in een paar dagen tijd tienduizenden aankopen realiseren.”

 

data

Priem: “Naast awareness en penetratie is kennis over je klant ontzettend belangrijk. Onze totaaloplossing voorziet in het verzamelen van gedetailleerde en relevante data over merk- en categoriekopers. Daarmee kunnen we schitterende data-insights maken, die onze klanten zeer waardevolle inzichten over kopers en hun gedrag geven.“

 

één verhaal

Kees Wilbrink, commercieel directeur Sanoma Media Netherlands: “De afgelopen weken is er een krachtige samenwerking gerealiseerd, met als resultaat één enthousiast salesteam dat via een actieve salesbenadering klanten optimaal bedient.” Aan het begin van de zomer werd bekend dat Sanoma een nieuwe FMCG-strategie zou gaan uitrollen, onder andere door haar belang in SCOUPY verder te vergroten. “Met dit team komen we tegemoet aan de wens van onze FMCG- klanten; één loket, waar onze partners een totaalpakket kunnen afnemen variërend van (branded) content in onze A-magazines tot sampling, online/mobile en van winkelvloer- tot beursvloer-activaties. Uniek is dat we hiermee mediagebruik en koopgedrag kunnen koppelen, dit geeft inzichten en planningsmogelijkheden die tot nu toe niet bereikbaar waren voor onze adverteerders.”


 


 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch