Sjors Fröhlich stopt als hoofdredacteur BNR en wordt burgemeester

10-10-2019 (09:41) - Media

Sjors Fröhlich stopt als hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio. Hij is voorgedragen als de eerste kroonbenoemde burgemeester van de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden. Om de schijn van belangenverstrengeling te voorkomen treedt Sjors Fröhlich per direct terug als hoofdredacteur.
 
Fröhlich begon in januari 2013 bij BNR en werkte de afgelopen jaren hard aan innovatie en digitalisering van het radiostation.Adjunct-hoofdredacteur Mireille van Ark neemt de taken van Fröhlich over. De directie van de FD Mediagroep is voornemens om Mireille van Ark voor te dragen als definitieve opvolger.
 
De gemeente Vijfheerenlanden ligt in de provincie Utrecht en is ontstaan na een fusie van de gemeenten Leerdam, Vianen en Zederik in de provincie Utrecht.
 
Eugénie van Wiechen, algemeen directeur van de FD Mediagroep: 'Het is heel jammer dat Sjors BNR gaat verlaten, maar we gunnen hem zeer de nieuwe positie. Onder Sjors is BNR op de kaart gezet als één van de meest innovatieve mediabedrijven van Nederland. Ik ben heel erg blij dat we met Mireille van Ark een geweldige beoogde nieuwe hoofdredacteur in huis hebben. In haar functie als adjunct heeft Mireille een groot aandeel gehad in het succes van BNR.'
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch