Straatkrantverkopers hard geraakt door coronacrisis

31-03-2020 (12:53) - Media

De verkopers van straatkranten in Nederland worden hard geraakt door de coronacrisis. De redacties van Straatnieuws Den Haag/Rotterdam en Z! De Amsterdamse Straatkrant is het ondanks alle tegenslagen wel gelukt om de nieuwste editie uit te brengen.
 
De nieuwste editie van beide kranten (nummer 5) worden voor het eerst in pdf-vorm aangeboden. De digitale versie kost net als de papieren krant €2,50. Op deze manier, en met donatie-acties, hopen beide straatkranten de gigantische klap enigszins op te kunnen vangen en in de toekomst door te kunnen gaan. In Utrecht is de fysieke krant nu niet uitgekomen. Natascha Frensch, hoofdredacteur Straatnieuws Den Haag/Rotterdam: ‘Ik krijg wanhopige verkopers aan de telefoon die bang zijn dat ze hun huur niet kunnen betalen. Eén van hen was in pure paniek, omdat hij niet kan eten als hij de krant niet kan verkopen. Het is heel schrijnend. We doen alles wat we kunnen, maar onze middelen worden steeds beperkter. We hopen op zoveel mogelijk donaties, zodat we onze verkopers kunnen helpen.'
 

Verkooppunten

In Den Haag zijn de afgelopen weken twee verkooppunten gesloten. In Rotterdam kunnen verkopers nog wel op de normale manier aan kranten komen. Om ervoor te zorgen dat Straatnieuws er toch kan zijn voor verkopers in Den Haag, kunnen de verkopers ze sinds kort telefonisch bestellen en ophalen, waarbij groepsvorming wordt vermeden. In Amsterdam loopt alles vooralsnog nog als vanouds, maar zijn de coronamaatregelen ook duidelijk merkbaar.  

De huidige editie van de straatkranten is voor het eerst ongedateerd en kan daardoor ook langer mee dan de gebruikelijke drie weken. Het streven is om na zes weken weer als vanouds verder te gaan en een nieuwe editie uit te brengen.
 

Bestellen

De 'digitale versie' van de nieuwste editie van Straatnieuws Den Haag/Rotterdam is te bestellen via e-mail, het bedrag van 2,50 euro kan overgemaakt worden naar rekeningnummer NL90INGB0007544612 t.n.v. Stichtings Haags Straatnieuws. Ga voor het bestellen van de digitale editie van Z! of het overmaken van een donatie naar de website van Z!

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch