Themadag 'Nederland tegen racisme' op alle NPO-kanalen

Themadag 'Nederland tegen racisme' op alle NPO-kanalen

09-07-2020 (16:20) - Media

Alle kanalen van de Nederlandse Publieke Omroep staan zondag 12 juli in het teken van’ Nederland tegen Racisme’. De NPO en de omroepen besteden tijdens de themadag op tv, op de radio en online op verschillende manieren aandacht aan racisme en andere vormen van uitsluiting.
 
Op NPO 1 wordt in het programma De Stelling van Nederland onder leiding van Jort Kelder gedebatteerd aan de hand van de stelling: ‘Het huidige racismedebat drijft Nederland uit elkaar’. Daarna presenteert Dwight van van de Vijver een speciale uitzending van Ook Hier. Ook is er aandacht voor racisme tijdens een extra editie van Op1 om 22.05 uur, waar premier Mark Rutte te gast is. Aansluitend start een nieuwe serie van Andere Tijden Sport met de aflevering ‘Van Mijnals tot Memphis en hoe Oranje kleur kreeg’.
 

Extra Jeugdjournaal over racisme

NPO 2 zendt zondag twee kerkdiensten uit die racisme als thema hebben en besteedt aandacht aan racisme in Why we hate, De Kennis van Nu en een marathon-uitzending van Andere Tijden (zaterdag). Voor de jongere kijkers is er op NPO Zapp onder meer een extra uitzending van het NOS Jeugdjournaal over racisme. Op NPO 3 staat de avond en nacht in het teken van programma’s rond racisme en discriminatie.
 

Genoeg is genoeg

De radiozenders van NPO staan ieder op hun eigen manier stil bij dit onderwerp middels thema-uitzendingen, vragen van luisteraars en toepasselijke muziek. NPO 3FM, NPO FunX en ook NPO 3 bundelen op hun websites content rondom racisme onder de noemer ‘genoeg is genoeg’. Ook de startpagina van NPO Start staat in het teken van de themadag Nederland tegen racisme. Na afloop is op npo.nl/racisme alle programmering rond dit thema blijvend terug te vinden.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch