TMG, Talpa en Mediahuis stappen in Gordiaanse knoop

01-12-2017 (19:30) - Media

Mediahuis, Talpa Beheer, Talpa Holding en Telegraaf Media Groep hebben op 1 december 2017 overeenstemming bereikt over twee (voorgenomen) transacties: (1) de verkoop van het belang van 29,16% van Talpa in TMG aan Mediahuis en (2) de verkoop van het belang van 23% van TMG in Talpa Radio Holding aan Talpa. De transacties zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en hebben geen negatieve gevolgen voor de organisatie en de werkgelegenheid bij TMG.
 

boekwinst 8 miljoen

Mediahuis betaalt in contanten een bedrag van EUR 6,00 per (certificaat van) aandeel TMG aan Talpa voor een belang van 29,16% in TMG (gelijk aan 13.516.049 aandelen TMG). De prijs per (certificaat van) aandeel is gelijk aan de prijs die is betaald onder het openbaar bod op alle (certificaten van) aandelen in TMG van 19 april 2017. De koopprijs die Talpa in contanten betaalt voor het 23% belang van TMG in Talpa Radio resulteert voor TMG in een boekwinst van ruim EUR 8 miljoen. De transactie is onder voorbehoud van advisering door de medezeggenschapsraad van TMG.
 

gelukkig en tevreden

Pim Schmitz, CEO van Talpa: “Met de deal als geheel zijn wij zeer gelukkig. Voor de uitrol van Talpa Network is het strategisch gezien van enorme waarde om alle aandelen van het radiobedrijf in bezit te hebben en daar hebben we op aangestuurd. Voor TMG is het beter met één krachtige aandeelhouder van doen te hebben in plaats van twee. Dat hebben wij ook altijd gezegd. Intussen werken we als Talpa goed samen met TMG en liggen er meer gezamenlijke projecten in het verschiet.”
 
Gert Ysebaert, CEO van Mediahuis: “Wij zijn verheugd dat de constructieve onderhandelingen met Talpa nu tot dit resultaat geleid hebben. We zullen met volle kracht de nieuwe koers voor TMG voortzetten. Dat is goed voor alle partijen.”
 
Marc Vangeel, CEO van TMG: “Ik ben heel tevreden met deze (voorgenomen) transacties. Dit geeft ons de rust en ruimte om ons volledig te concentreren op het uitvoeren van de toekomstplannen voor TMG. Dit bedrijf weer sterk en leidend maken is en blijft ons belangrijkste doel.”
 
 
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch