TV-spotmarkt groeit met 2,3% in derde kwartaal

22-10-2018 (16:10) - Media

Voor het derde kwartaal op rij laat de TV-markt in 2018 een stijging zien. De TV-spotmarkt is in het derde kwartaal uitgekomen op €146 miljoen. Waar deze in het derde kwartaal van 2017 nog een daling liet zien van 7,4%, is de TV-spotmarkt in 2018 gestegen met 2,3%. De bestedingen in de OLV-spotmarkt zijn in het derde kwartaal gestegen naar recordhoogte. De netto bestedingscijfers die Screenforce publiceert zijn na aftrek van bureaucommissie.


Het grootste deel van de TV-reclamemarkt waarover Screenforce jaarlijks publiceert wordt gevormd door de spotbestedingen via het TV-toestel. Deze TV-spotmarkt laat in heel 2018 een stijging zien, zo ook in het derde kwartaal. Met een stijging van 2,3% komt de netto omzet - na aftrek van bureaucommissie - uit op €146 miljoen.


Bestedingen OLV-spotmarkt naar record

De bestedingen in de OLV-spotmarkt laten voor het vierde kwartaal op rij een double digit groei zien. Met een bestedingsniveau van €6,4 miljoen is de OLV-spotmarkt gestegen met 18,4%. Sinds de start van de online video rapportage zijn de bestedingen in een derde kwartaal nog nooit zo hoog geweest. De bestedingen in de OLV-spotmarkt betreffen zowel campagnes op de eigen platforms van de Screenforce broadcasters als campagnes op hun eigen YouTube-kanalen.

 
“De stijging in de TV-spotmarkt voor het derde kwartaal op rij laat zien dat adverteerders de effectiviteit en bereik van televisie weten te waarderen en hiervoor ook budgetten vrijmaken.” aldus Ton Rozestraten, voorzitter Screenforce. “Dat betekent niet dat wij onze ogen sluiten voor de uitdagingen waar we als TV-broadcasters voor staan. Die gaan we vol aan, gesteund door het vertrouwen dat wij van adverteerders hebben gekregen in de afgelopen kwartalen.”


aantal TV-adverteerders stijgt met 5%

In het derde kwartaal van 2018 hebben in totaal 671 adverteerders TV-spotcampagnes ingezet. Dit is 5% meer dan in hetzelfde kwartaal van 2017. Met elkaar hebben de adverteerders voor 940 merken geadverteerd op TV. In de basisdoelgroep 20-54-jarigen zijn 291.176 GRP’s gerealiseerd. Dit is 7% minder dan in 2017. Dit blijkt uit cijfers van Telmar en Stichting KijkOnderzoek


In Screenforce participeren Ster, RTL, Talpa Media Solutions, ORN en BrandDeli.

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch