Tweederde Nederland vindt dat Michael Jackson nog steeds op radio mag worden uitgezonden

11-03-2019 (11:18) - Media

Afgelopen vrijdag is in Nederland de veelbesproken documentaire "Leaving Neverland" uitgezonden (VPRO, gratis terug te kijken op NPO Start), waarin het verhaal wordt verteld van twee vermeende slachtoffers die door Michael Jackson als kind zouden zijn misbruikt.


Wat voor effect heeft deze docu op de perceptie van de artiest Michael Jackson en zijn muziek? Deze vragen stonden centraal in een onderzoek dat onafhankelijk onderzoeksbureau GfK in opdracht van NPO 3FM heeft uitgevoerd*.
 

Tweederde van de ondervraagden (68%) geeft aan dat de documentaire geen effect heeft op hun beleving van de muziek van Michael Jackson. 40% geeft aan dat hun beeld van de persoon Michael Jackson niet is veranderd. Mag zijn muziek nog gedraaid worden op de radio? Tweederde (66%) van de ondervraagden vindt van wel. Onder 13-34 jaar is dit 68%, onder 35-49 jaar 72% en 50 jaar en ouder 64%.


De muziek van Michael Jackson is populair onder Nederlanders: 42% geeft aan wel eens naar zijn muziek te luisteren, 1 op de 10 wekelijks of vaker.
 
*Bron: GfK, representatief voor Nederland 13+ (n=1.832)

Bureaus

Marketing

Economisch