Twitter lanceert audiofunctie Spaces

04-05-2021 (13:59) - Media

Twitter Spaces is beschikbaar voor alle gebruikers met meer dan 600 volgers. Spaces zijn live audiogesprekken op Twitter en werd sinds de aankondiging in december vorig jaar wereldwijd gefaseerd uitgerold. Nadat er met een selecte groep is gebouwd en getest, is de functie inmiddels beschikbaar voor miljoenen Twittergebruikers.
 
De functie lijkt natuurlijk identiek op Clubhouse, en recentelijk heeft Facebook een soortgelijke tool opgezet
Gebaseerd op wat Twitter tot nu toe heeft geleerd uit tests, zullen deze accounts met 600+ volgers een goede ervaring hebben met het hosten van live conversaties vanwege hun bestaande publiek, waarmee het erop lijkt dat Twitter zich hiermee meer op media richt dan persoonlijke gebruikers. Voordat het creëren van een Space voor alle gebruikers mogelijk wordt, is het doel om het gebruiksgemak en de gebruikservaring verder te verbeteren op basis van feedback uit de community.
 

Tegelijkertijd tweeten

Als je als spreker aan een Space deelneemt, kun je niet alleen spreken, maar ook Tweets aan de Space vastmaken, bijschriften inschakelen zodat iedereen kan volgen wat je zegt, en de Space tweeten zodat je volgers kunnen meedoen.
 

Veiligheid

Het is belangrijk dat mensen zich veilig voelen bij het hosten van en deelnemen aan Spaces-gesprekken. Daarom zijn er veiligheidscontroles ingebouwd voor zowel hosts als sprekers. Als host kun je bijvoorbeeld sprekers dempen en hun microfoon afnemen, of hen volledig uit de ruimte verwijderen.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch