Verkoop armoedeglossy Quiet levert ton op

04-04-2019 (16:11) - Media

De verkoop van de armoedeglossy Quiet 500 leverde 100.000 euro op. De initiatiefnemers besloten het geld beschikbaar te stellen voor armoedeprojecten die zich richten op kinderen. De eerste aanvraagperiode leverde 43 ideeën op, afkomstig uit het hele land. 21 daarvan werden gehonoreerd. Voor de tweede periode is nog 50.000 euro beschikbaar. De sluitingstermijn is 31 augustus 2019.


Het Quiet-fonds is bewust laagdrempelig gehouden; geen bureaucratie, een aanvraag van één A4’tje volstaat. De initiatiefnemers willen zo ideeën en projecten ondersteunen die normaal gesproken niet in aanmerking komen voor subsidie. De aanvragen kwamen uit het hele land, van Wijnandsrade tot Groningen, en van Lochem tot Rotterdam. Het gros van de aanvragen was afkomstig van particulieren en vrijwilligersorganisaties.


De ingestuurde ideeën waren divers, maar er slingerde een bloedrode draad doorheen: kinderen kunnen door geldgebrek van hun ouders vaak niet meedoen, isolement en stigmatisering dreigen. Ook waren er opvallend veel signalen dat veel van die kinderen slecht schoeisel dragen. Goede schoenen vormen een relatief hoge kostenpost en tweedehands zijn ze moeilijk te verkrijgen. Juist kinderen die opgroeien in armoede moeten stevig in de schoenen staan.


tweede ronde

Voor de tweede ronde is nog € 50.000 beschikbaar. Mensen kunnen tot 31 augustus 2019 een aanvraag indienen. Het Quiet-fonds geeft een bijdrage van maximaal € 2.500 per idee. Subsidiebureaus zijn niet welkom. En: op=op. De aanvragen van de tweede ronde worden opnieuw beoordeeld door de initiatiefnemers van de Quiet 500: A.H.J. Dautzenberg, Ralf Embrechts en Nick. J. Swarth.


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch