VI zoekt ultieme cultheld

29-07-2020 (11:23) - Media

Voetbal International is op zoek naar de ultieme cultheld. De komende drie weken loopt er per week een poll waarin de bezoekers de grootste cultheld van die week kunnen kiezen. Uiteindelijk zullen de winnaars van de polls in een heuse finale strijden om de eeuwige eer als grootste cultheld.
 
VI vroeg de supportersverenigingen van alle Nederlandse profclubs een topdrie te maken van hun grootste culthelden. Het leverde fraaie en soms verrassende lijstjes op, met 34 clubwinnaars. Zij krijgen volop aandacht in de VI's van (deze) week 31, 32 en 33. Vanaf woensdag 29 juli 09:00 uur is de stembus geopend op www.vi.nl en in de VI-app en kunnen voetballiefhebbers hun keuze doorgeven voor de absolute cultheld.
 
De supportersverenigingen waren vrij zelf een manier te kiezen om tot een ranglijst te komen. Een Twitterpoll, een Facebook-verkiezing, een ingelaste vergadering; allemaal prima, zolang er maar een voor de achterban representatief lijstje uit zou rollen.
 
Het resultaat is een collectie levensgenieters, lokale helden en antihelden, brekebenen, grappenmakers, totale miskopen en loyale clubdienaars. Op hun eigen manier wisten ze zich allemaal te onderscheiden van de massa. De komende weken worden al hun verhalen verteld. Omdat ze het voetbal kleur geven en het terugbrengen naar de kern. Culthelden houden het voetbal klein. De komende weken maakt VI de culthelden groot.
 
Wanneer lezers hun favoriete cultheld niet terugvinden in de verkiezing kunnen zij hun eerbetoon, anekdotes en herinneringen richten tot mijncultheld@vi.nl. Een selectie van de leukste reacties zal uiteindelijk worden gepubliceerd op VI.nl.
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch