Wat is man zijn? Nieuwe podcast met onder meer BOYS WON’T BE BOYS

Wat is man zijn? Nieuwe podcast met onder meer BOYS WON’T BE BOYS

24-11-2021 (17:54) - Media

Vandaag lanceert het VriendenLoterij Fonds de podcast ‘Wij zijn kunstenaar’. In de zesdelige serie onderzoekt presentatrice Dide Vonk, podcastmaker en actrice, hoe en of kunst ook kan zorgen voor een blijvende maatschappelijke verandering. In de interviews komen actuele uitdagingen aan bod die we allemaal herkennen: zoals klimaatverandering, wooncrisis en bi-culturele identiteit. De eerste aflevering gaat over wat man zijn betekent.
 
In aflevering 1 van ‘Wij zijn kunstenaar’ interviewt Dide Vonk theatermaker Rikkert van Huisstede, bassist Lito Mabjaja en performer René Strik van BOYS WON’T BE BOYS. Een voorstelling bestaande uit een wervelende collage van jongens en mannen. Ze zingen, dansen, dichten, grappen, rappen en vertellen over hun persoonlijke levens. Allemaal bevragen ze het thema mannelijkheid.
 
Eerder dit jaar was Rikkert van Huisstede onderwerp van gesprek door zijn deelname aan ‘De Slimste Mens’ gekleed in mini-jurk. Wat betekent man zijn precies? En hoe wordt er tegen je aangekeken als je deze hokjes wilt verruimen?
 
De podcast 'Wij zijn kunstenaar' is vanaf nu te vinden via de bekende podcastplayers, zoals Spotify en Apple Podcast, en is ook te beluisteren via de website van het VriendenLoterij Fonds.  

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch