We adapt lanceert platform voor programmatic creative video ads

12-06-2017 (09:58) - Media

Op dit moment wordt 70% van online video programmatic verhandeld. Het merendeel van deze uitingen zijn statische doorvertalingen van TVC’s waardoor de kracht van programmatic, het tonen van de juiste boodschap aan de juiste persoon, niet optimaal wordt benut. We adapt, een data gedreven videoplatform heeft hier een antwoord op.

een van de eerste
De Nederlandse startup is een van de eerste wereldwijd die niet alleen op dynamische wijze verschillende video ads genereert, maar ze ook direct kan uitserveren naar de verschillende programmatic ecosystemen. Adverteerders kunnen hiermee hun video ads significant relevanter maken en zo gepersonaliseerde video ads aan de consument tonen. De afgelopen twee jaar is er in samenspraak met verschillende adverteerders aan de nieuwe technologie gewerkt.

krachtigste medium
De technologie van We adapt sluit aan op de ontwikkeling bij marketeers om steeds meer middels data relevanter te communiceren met hun doelgroepen. Alleen tot voor kort was er voor video nog geen oplossing. Maarten Boon, CEO en oprichter: “Video is het krachtigste medium voor het overbrengen van een boodschap. Door het gebruik van programmatic creative video is een marketeer in staat om de juiste boodschap, aan de juiste persoon op het juiste moment te vertellen. Denk op het gebied van creatie onder meer aan wisselende shots, dynamische edits, layering met graphics, 3D-modellen of dynamische voice-overs. De uiteindelijke samenstelling van de advertentie wordt bepaald aan de hand van de beschikbare data.” De Nederlandse startup heeft funding van verscheidene angel investors uit de mediawereld. De eerste klanten zijn ondermeer: KLM, TNT en ING.
 
scala aan databronnen
Het cloud platform voor programmatic creative video maakt gebruik van een scala aan databronnen waaronder DMP’s, CRM-systemen en online user behaviour data. Video’s worden gegenereerd door middel van speciaal vervaardigde templates die worden opgebouwd met relevante content van de adverteerder. Het platform kan de video’s uitserveren naar de meest voorkomende kanalen, van online en mobile tot e-mail, social, out of home en TV. Maarten Boon: “Het effectief inzetten van online video vereist een nieuwe manier van werken. De inzet van één commercial volstaat niet meer. De inhoud en de verschijningsvorm worden bepaald door een reeks van variabelen: de positie binnen de customer journey, het specifieke touchpoint of de positie binnen een sequentiële verhaallijn.”
 
testen en optimaliseren
Door de inzet van We adapt zijn adverteerders in staat om tegen minimale kosten een diverse relevante ads te maken en uit te serveren. Hierdoor wordt de boodschap niet alleen relevanter, maar is het ook mogelijk om verschillende versies te testen en te optimaliseren. Dit maakt de inzet van het platform zowel geschikt voor branding als performance doelstellingen.  
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch