Webserie #tagged wint Rose d'Or Award

03-12-2019 (10:56) - Media

De webserie #tagged heeft de Rose d'Or ontvangen in de categorie Social Media Video Series. #tagged was de enige genomineerde Nederlandse dramaserie.


#tagged, geproduceerd door VERTOV, vertelt het verhaal van zes twintigers wier leven overhoop gegooid wordt door de onvoorziene gevolgen van hun smartphonegebruik. De visuele stijl van de serie is uniek: we zien enkel het smartphone scherm midden in beeld en de meeste dialoog vindt plaats via tekstberichtjes, comments en tags op social media.

 

SWIPE

#tagged, waarvan de internationale titel SWIPE is, komt voort uit de gelijknamige korte film #tagged, die eerder al op meer dan 50 internationale filmfestivals geselecteerd is en 16 awards won. #tagged de serie won eerder awards voor onder meer Best Screenwriting op HollyWeb Festival, voor Best Show: International Narrative & Best Director en International Narrative op NZ Web Fest. De serie is ook genomineerd bij onder meer het Raindance Film Festival, het Nederlands Film Festival en Cannes Showcase.

De Rose d'Or wordt sinds 1961 uitgereikt en geldt als een van de belangrijkste Europese mediaprijzen. Bekijk #tagged hier.
 

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch