YouTube-kanaal NIEUWE LEIDERS van Roek Lips is zoektocht naar zingeving

YouTube-kanaal NIEUWE LEIDERS van Roek Lips is zoektocht naar zingeving

23-01-2020 (12:28) - Media

Roek Lips, voormalig netmanager van NPO, heeft een nieuw YouTube-kanaal gelanceerd: NIEUWE LEIDERS. Op het kanaal zijn korte documentaires te zien waarin Lips bijzondere mensen interviewt in zijn persoonlijke zoektocht naar essentiële levensvragen in een continue veranderende wereld.
 
Lips sprak onder anderen met de onlangs overleden hoogleraar Paul de Blot, oud-diplomaat Edy Korthals,  commandant bd Peter van Uhm, componist Reinbert de Leeuw en prinses Irene van Lippe-Biesterfeld. ‘Het viel me op dat zoveel mensen het  gevoel hebben overvraagd te zijn. Dat belemmert onze persoonlijke ontwikkeling en leidt tot verwarring’, vertelt Lips. ‘Het viel me ook op hoeveel verlangen er is om tot nieuwe inzichten te komen. Die verwarring trof ik op zoveel plekken aan dat ik op zoek ging naar antwoorden. Het is een zoektocht die blijft boeien waardoor een verrassend en verrijkend documentair project is ontstaan. Inzichten die ons kunnen helpen om wijzer te worden.’
 
Het gesprek met Paul de Blot over dankbaarheid staat inmiddels online. Vanaf 3 februari verschijnt iedere week een nieuwe mini-documentaire op YouTube. NIEUWE LEIDERS wordt mede mogelijk gemaakt door de Fred Foundation, PnP Media en De Ontwikkelgroep.
 
Foto: Christiaan Grammer

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch