Zo kun je video's hergebruiken

21-05-2019 (10:36) - Media

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om video’s te maken en te verspreiden onder hun doelgroep. Een effectieve manier om te werken aan je branding, maar wel een kostbaar project. Frank Schröder, Manager Marketing & Communications bij Quadia, deelt daarom vijf manieren om content te hergebruiken. 


Hoe blaas je video content nieuw leven in? Volgens Schröder is het mogelijk om met relatief weinig moeite content opnieuw onder de aandacht te brengen. Wel is het noodzakelijk om eerst te bepalen of de content zich hier daadwerkelijk voor leent. Daarna zijn er volgens hem vijf opties te onderscheiden. 
 

van beeld naar geluid

Vorige maand bleek dat ruim twee miljoen Nederlanders naar podcasts luisteren. Om mensen te bereiken die onderweg of tijdens een activiteit naar jouw verhaal willen luisteren, is het dus een idee om een podcast te maken van een video en deze vervolgens delen op platformen zoals SoundCloud of iTunes. Let er hierbij wel op dat de opname ook begrijpelijk is zonder ondersteunend beeld.


een video lezen

Ondanks dat video een prima manier is om een boodschap over te brengen, kan deze content ook in een nieuw jasje gestoken worden door er een blog omheen te schrijven. Een video over 'De beste manieren om je wasmachine te onderhouden' is bijvoorbeeld eenvoudig te evrtalen naar een tips-artikel. Indien er meerdere video's over hetzelfde onderwerp zijn, is het mogelijk om een whitepaper te maken. 


b-roll hergebruiken

Ook B-roll kan een uitkomst bieden. Dit zijn opnames die worden gefilmd om te kunnen combineren met het basisbeeld. De sfeerbeelden die voor een interview zijn gemaakt, kunnen bijvoorbeeld dienen als shots voor een Facebookcover video maken of een header op een website. Deze hebben doorgaans geen audio of copy nodig, maar het kan wel werken om een sfeerimpressie van een bedrijf of product te creëren.


webinar en videotutorial tegelijkertijd

De ene video sluit de andere niet uit. Wie bijvoorbeeld een webinar geeft over het onderwerp 'Hoe kun je het beste video’s monteren?', kan dit later ook gebruiken als videotutorial op een website of op social kanalen delen. 


knippen en delen

Wellicht niet voor iedereen een verrassing, maar toch wordt dit door veel bedrijven nog niet gedaan: video's in korte stukjes knippen en delen via social mediakanalen zoals Instagram Stories. Dit zorgt voor meer content en de kans is groter dat kortere filmpjes wel worden bekeken door volgers. Zorg er wel voor dat de video ondertiteld wordt, zodat social media-gebruikers de content toch tot zich kunnen nemen.

 


RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch