Zwarte Cross presenteert rurale inburgeringscursus met podcast

Zwarte Cross presenteert rurale inburgeringscursus met podcast

08-04-2021 (12:16) - Media

Festival Zwarte Cross biedt met de nieuwe podcastserie 'Beernd & Minnie' een inkijkje in de omgangsvormen en etiquettes van de plattelanders. Als antropologische audiosafari door het Nederlandse achterland is dit een absolute must voor de rurale nieuwkomer en stedelingen die dagelijks Funda afspeuren naar woonboerderijen op het platteland.
 
"Steeds meer mensen overwegen vanuit de drukke stad naar het platteland te verhuizen. Nu de gentrificatie in de steden bijna voltooid is lijkt het platteland dan eindelijk aan de beurt. Maar wat kun je verwachten als nieuwkomer in het rurale Nederland? Wie zijn je toekomstige buren? Daar geven we in deze podcastserie volmondig antwoord op", aldus presentator Harry Puttink. In de 'fly on the wall' audio reportages, thuis bij het doodnormale stelletje Berend en Minnie in de buurtschap Lintelo, ontvouwt zich beeld van het rurale leven anno 2021.
 
Berend en Minnie
Berend en Minnie waren aanvankelijk gecast voor het EO programma 'Typisch Achterhoek', maar door het veelvuldig gebruik van godslasterende krachttermen haalden ze de eindmontage niet. Journalist Harry Puttink pakte de handschoen op en ontwikkelde een format rondom het olijke stel.
 
Beluister nu hier de eerste aflevering 'Pedagogisch Ei' waarin protagonist Berend zijn existentiële crisis doormaakt.

RSS feed van de Bureaus pagina

Bureaus

RSS feed van de Marketing pagina

Marketing

RSS feed van de Economisch pagina

Economisch