100 kilometer roeien in strijd tegen alvleesklierkanker

17-08-2021 (10:25) - Mensen

Acht MDL artsen/onderzoekers, één boot en twee molens. Het decor van de roeitocht, die op 20 augustus gaat plaatsvinden in Weesp. De roeiers, de "Pancre8", waarvan sommige ex-professionals, gaan de uitdaging aan om 100 km te roeien tussen de molens De Vriendschap en De Hoop om aandacht te vragen en geld op te halen voor één van de dodelijkste vormen van kanker; alvleesklierkanker.
 
Marc Besselink, chirurg in het Amsterdam UMC en een van de roeiers: "Voor iemand die de diagnose alvleesklierkanker krijgt betekent dat een keihard vonnis. Dit kan en moet veranderen. Versneld onderzoek is nodig om dit te kunnen verbeteren, patiënten perspectief te bieden en een betere behandeling en kwaliteit van leven te geven. Met het opzetten van het Deltaplan Alvleesklierkanker hebben we al een hele belangrijke stap gezet. Nu moeten we gezamenlijk doorpakken in heel Nederland en laten weten hoe belangrijk en cruciaal onderzoek naar Alvleesklierkanker is". 
 
Over Deltaplan Alvleesklierkanker
Het Deltaplan Alvleesklierkanker is een landelijk samenwerkingsverband van de Dutch Pancreatic Cancer Group, het patiëntenplatform Living With Hope en de Maag Lever Darm Stichting. Een landelijke, daadkrachtige en duurzame samenwerking met als doel om wetenschappelijk onderzoek op het gebied van alvleesklierkanker te versnellen, de beste behandeling zo snel mogelijk voor iedereen beschikbaar te maken en een betere kwaliteit van leven te bieden voor patiënten.
 
Steun de Pancre8
De ploeg mist op dit moment nog €3.200 om het streefbedrag van €20.000 voor meer onderonderzoek te halen. Sponsors nemen daarom contact op met Sophie Voogt / sophievoogt@mlds.nl of klik op de doneerbutton op de actiepagina van de Pancre8 via https://www.voordeltaplanalvleesklierkanker.nl/project/roeiactie
 
Op de foto van links naar rechts: Annelie Suurmeijer, Tom Karsten, Djuna Cahen, Roel Haen, Iris van ‘t Erve, Geert Cirkel, Daan Lemmers, Marc Besselink, Simone Augustinus, Vincent Muda.