Armoedeglossy Quiet 500 brengt ton op voor projecten

09-10-2018 (14:40) - Mensen

Van de laatste editie van de 'armoedeglossy' werden dertigduizend exemplaren verkocht. De opbrengst van honderdduizend euro is ondergebracht in een fonds. Daarmee willen de initiatiefnemers vernieuwende armoedeprojecten voor kinderen ondersteunen.


De Quiet 500 is opgericht om stille armoede een gezicht te geven en geld in te zamelen voor innovatieve projecten. Ook riepen de initiatiefnemers de ‘Quote-wereld’ op om verantwoordelijkheid te nemen voor het verzachten van armoede. Enkele Quote-miljonairs pakten de handschoen op en richten in Tilburg de Quiet Community op, een marktplaats zonder geld waar empowerment centraal staat. Inmiddels is de succesvolle Quiet Community actief in zeven Nederlandse gemeenten/regio’s.

 

frisse ideeën

Het Quiet-fonds richt zich op kleinschalige, innovatieve projecten die kunnen bijdragen aan het verzachten van armoede onder kinderen. Elke burger of non-profitorganisatie kan meedoen. De drempel is laag, de administratieve rompslomp verwaarloosbaar. De aanvragen worden beoordeeld door de initiatiefnemers van de Quiet 500. Ze hebben vooral oog voor frisse ideeën en een aanpak waar nog niemand aan heeft gedacht.