ASICS wijzigt leiding Europa

22-11-2019 (11:17) - Mensen

Vooruitkijkend naar 2020, is ASICS EMEA gestart met het implementeren van een aantal initiatieven om de uitdagende markt het hoofd te bieden. Als onderdeel van de veranderingen wordt een nieuwe leiderschapsstructuur van kracht.

Na 10 jaar, heeft Alistair Cameron, CEO voor ASICS EMEA besloten ASICS te verlaten. “Sinds 2009 heeft Alistair in een extreem uitdagende en veranderende tijd onze business voor de regio EMEA geleid,” zegt Hokuto Nakano, Director ASICS Corporation in een verklaring. “Hij heeft onnoemelijk veel bijgedragen en speelde een cruciale rol bij het bouwen van ons merk in een belangrijke regio. Dit vormt de basis voor toekomstig succes. We bedanken hem voor zijn trouwe dienst bij ASICS.”

Carsten Unbehaun (foto) is vanaf 20 november de nieuwe CEO van ASICS EMEA. Carsten heeft sinds 2002 meerdere senior management posities bekleed, zoals Managing Director voor centraal Europa en meest recent was hij de CEO van Haglöfs. Hier heeft hij sinds zijn aanvang in 2018 omzetgroei gerealiseerd. Carsten blijft CEO van Haglöfs tot een opvolger is gevonden.

Vanaf 1 januari 2020, wordt Masashi Abe benoemd tot Executive Vice President van ASICS EMEA. Masashi begon in 2001 bij in ASICS. Hij verruild het hoofdkantoor in Kobe, Japan voor Europa. Meest recent was hij de General Manager van Geography Strategy Division in Kobe.