Auke Boersma nieuwe CEO Adcombi

12-04-2021 (10:40) - Mensen

Auke Boersma (50) is de nieuwe CEO van MarTech-platform Adcombi. Binnen Adcombi wordt Boersma verantwoordelijk voor de dagelijkse operatie, de verdere groei en de internationale expansie van het bedrijf, dat wereldwijd een SaaS-oplossing biedt voor programmatic advertising op lokaal niveau aan merken en retailers zoals Coca-Cola, Heineken, Volksbank Raiffeisenbank, Ben & Jerry’s en VW Group. 
 
De keuze voor Boersma als CEO kwam niet onverwacht. Eerder was hij binnen Adcombi als consultant en strategisch adviseur onder andere betrokken bij de marktverkenningsactiviteiten in Zuidoost-Azië. Daarvóór heeft Boersma meerdere leidinggevende posities bekleed in advertising en in de MarTech-industrie in Europa, onder meer bij AdLink Group, European Directories en Scoot Media, lanceerde hij Light Reaction voor Xaxis en werkte hij voor GroupM in Azië-Pacific.
 
In zijn nieuwe functie als CEO wordt Boersma verantwoordelijk voor de verdere uitrol van de gepatenteerde Adcombi-technologie die merken en retailers in staat stelt om (inter)nationale advertentiecampagnes geautomatiseerd om te zetten in duizenden lokale programmatic campagnes. Naast verdere uitbreiding in Europa treft het bedrijf op dit moment ook voorbereidingen om een kantoor in Singapore te openen. Van daaruit wil het zich richten op Zuidoost-Azië.
 

Internationale schaalbaarheid en groei

Adcombi-oprichter Gerrit Reinders is ervan overtuigd dat de brede, internationale ervaring van Boersma een belangrijke bijdrage zal leveren aan het bedrijf nu het een nieuwe fase in gaat. Reinders: “Adcombi staat aan de vooravond van serieuze internationale scaling. Met het aantrekken van Auke als CEO voegen we direct internationale SaaS-expertise toe aan onze organisatie. Auke heeft bewezen binnen het programmatic ecosysteem succesvol MarTech-bedrijven internationaal op te kunnen schalen. Daarnaast past zijn aanpak goed bij de groeiambities van Adcombi.”