Bol.com en RobotWise organiseren robot-herfstkamp voor kinderen

Bol.com en RobotWise organiseren robot-herfstkamp voor kinderen

21-10-2021 (12:35) - Mensen

Om te kunnen functioneren in een maatschappij waar technologie en media een belangrijke plaats innemen, is het belangrijk kinderen van jongs af aan digitale vaardigheden bij te brengen. Maar niet elk kind heeft dezelfde kansen en mogelijkheden om deze vaardigheden te ontwikkelen. Daarom organiseren RobotWise en de bol.com bollebozen deze herfstvakantie in Utrecht een Robot Playground voor leerlingen met een onderwijsachterstand van scholen uit de wijk Kanaleneiland.
 
Voor dit driedaagse herfstkamp zijn zestien kinderen tussen 9 en 12 jaar uitgenodigd op het hoofdkantoor van bol.com, waar ze aan de hand van allerlei educatieve opdrachten en spelletjes met robots gestimuleerd worden in het ontwikkelen van hun digitale vaardigheden. De 'bol.com bollebozen' is een netwerk van collega’s, partners en maatschappelijke organisaties om bij te dragen aan het creëren van gelijke kansen voor kinderen in Nederland en België.


Spelenderwijs leren

Tijdens de Robot Playground van RobotWise staan plezier, nieuwsgierigheid en vindingrijkheid centraal. De kinderen leren op een laagdrempelige manier hoe robots werken en hoe je ze programmeert. Het is een eerste stap om ze te interesseren voor technologie. Ze spelen met een groot assortiment aan robots en hebben de beschikking over de modernste technologieën.


Vrijwilligers van bol.com

Het driedaagse robotkamp is een initiatief van de bol.com bollebozen, een community van bol.com-collega’s, partners en maatschappelijke organisaties. De bol.com bollebozen organiseert activiteiten en projecten die kansenongelijkheid bij kinderen in Nederland en België tegengaan, door het plezier van lezen en verhalen over te brengen en door het ontwikkelen van digitale vaardigheden. Gedurende de drie dagen van het herfstkamp ondersteunen vijftien vrijwilligers van bol.com het RobotWise team op de Robot Playground bij het begeleiden van de kinderen. Daarnaast geven ze de kinderen een rondleiding op het hoofdkantoor.

De Robot Playground van RobotWise en de bol.com bollebozen vindt van 20 tot en met 22 oktober plaats op het bol.com hoofdkantoor in Utrecht.