Burgemeester John Jorritsma missieleider voor SXSW

12-02-2019 (09:42) - Mensen

Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven gaat dit jaar als missieleider mee naar South by South West (SXSW) in Austin. Dat doet hij namens Creative Holland. 'Jorritsma weet als geen ander hoe belangrijk de ontwikkeling van design en tech is', verklaart Jann de Waal, boegbeeld van de topsector Createve Industrie. 


'Hij kan daarom tijdens SXSW deuren voor onze deelnemers openen, die normaal gezien misschien gesloten zouden blijven' vervolgt De Waal. Onder de vlag 'New Dutch Wave' reizen verscheidene gemeenten, instanties, bedrijven en artiesten samen met Jorritsma af naar de Verenigde Staten. Het evenement vindt daar plaats van 8 tot en met 16 maart.


delegatie uit VS

Vorig jaar kwam er al een delegatie van de creatieve industrie uit de Verenigde Staten naar Nederland tijdens de 'Counterwave'. In de week van ADE en DDW werd toen een bezoek gebracht aan Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven om kennis te maken met pioniers uit de Nederlandse creatieve industrie. 


Jorritsma: ‘Uit gesprekken met zowel burgemeester Steve Adler van de stad Austin als het management van SXSW, blijkt dat er van beide kanten interesse is in elkaar. We zien veel kansen als het gaat om het delen van kennis en talent.'