BUX haalt ABN topman en Catawiki topvrouw aan boord

BUX haalt ABN topman en Catawiki topvrouw aan boord

01-06-2021 (16:51) - Mensen

De mobiele broker BUX heeft twee aanwinsten voor het leiderschapsteam binnengehaald om de internationale uitbreiding verder te versnellen. In navolging op de recent aangekondigde financieringsronde van 67 miljoen euro, kondigt het bedrijf vandaag de komst van Mark Lamers RC en Erin Stewart aan. Mark Lamers, voormalig Managing Director Financial Institutions Group Advisory bij ABN, zal de rol van CFO* op zich nemen en Erin Stewart, voorheen Vice President of People bij Catawiki wordt de nieuwe Head of People & Culture.
 
Egbert Pronk, CFO sinds de oprichting van BUX, zal het stokje overdragen aan Lamers en zelf de rol van Chief Risk Officer (CRO) op zich nemen. Lamers brengt meer dan 14 jaar ervaring in de financiële sector met zich mee, waarvan ruim 12 jaar bij ABN Amro. Lamers zijn eerdere ervaring betrok zich met het tot stand brengen en uitvoeren van corporate finance-transacties voor financiële instellingen, waaronder beursintroducties en fusies en overnames, in heel Europa.
 

Mark Lamers & Erin Stewart

"Ik vind het fantastisch om de altijd dynamische fintech-sector te betreden en de missie van BUX, de nieuwe generaties beleggers controle te laten nemen over hun financiële toekomst, spreekt mij enorm aan." zegt Mark Lamers, CFO van BUX. "Vanaf jongs af aan trekt de beurs me en ook op professioneel vlak heeft de aandelenmarkt altijd een sleutelrol gespeeld. Juist door mijn uitgebreide kennis van de financiële markten, ben ik ervan overtuigd dat beleggen toegankelijker moet én kan".
 
Erin Stewart heeft bijna 20 jaar ervaring in het vormgeven van de cultuur van verschillende snelgroeiende techbedrijven, waaronder het meest bezochte verkoopplatform van Europa, Catawiki. Doordat ze voorheen de HR-afdeling leidde bij LendInvest, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde alternatieve geldschieter op de vastgoedmarkt, brengt ze ook 2,5 jaar aan ervaring in fintech met zich mee. "Een sterke cultuur is net zo essentieel voor het succes van een bedrijf als financiële- en groeiresultaten", zegt Erin Stewart, Head of People and Culture bij BUX. "Tijdens deze nieuwe groeifase is het cruciaal voor BUX om de levendige startupcultuur naar een hoger niveau te tillen en het beste talent uit Europa aan te trekken. Retentie van bestaand talent en expertise is daarnaast minstens zo belangrijk."
 
* De benoeming van de nieuwe CFO is onder voorbehoud van goedkeuring door AFM & DNB.