Candid haalt Edward Knol binnen als COO

Candid haalt Edward Knol binnen als COO

14-09-2021 (10:58) - Mensen

Edward Knol is per 13 september benoemd tot nieuwe Chief Operating Officer (COO) van Candid en zal toetreden tot het directieteam van Candid. In die functie zal hij zich richten op de verdere ontwikkeling van de bureaus en de platformintegratie binnen het groeiende communicatieplatform.
 
Knol was sinds 2019 CEO van digital branding agency Born05. Hiervoor werkte hij onder meer als marketingmanager voor Philips en marketingdirecteur voor K-Swiss en zette als Managing Director Maxus Nederland op, later Wavemaker. "Ik heb twintig jaar ervaring aan klantzijde en tien jaar ervaring aan de bureaukant. Die combinatie kan ik nu inzetten voor de verdere groei van de Candid bureaus", zegt Knol.
Bij Candid gaat hij nauw samenwerken met Ruud (Rudiger) Wanck (CEO Candid). Als rechterhand van Wanck gaat hij een deel van diens taken overnemen, zodat de CEO zich samen met bestuursvoorzitter Gérard Ghazarian nog nadrukkelijker kan richten op de internationale groei van het Candid platform.
 
Binnenkort volgen op dat gebied nieuwe aankondigingen. Aan Knol de taak om het Candid model verder vorm te geven en te ontwikkelen waarbij nieuwe bureaus zo goed mogelijk geïntegreerd kunnen worden.
 

Bureaus

Na het onlangs overgenomen Coopr heeft het platform een breed scala aan marketing en communicatie specialismen in huis: van PR (Coopr) tot media (Stroom, M2Media en BKK), van Digital & Tech (Online Company en Havana Harbor) tot social media (Daily Dialogues) van creatie (XXS) tot innovatie (Cogonez) en brand identity (Millford). Die bureaus vormen steeds vaker multidisciplinaire teams die klanten en adverteerders alle benodigde diensten en oplossingen aanbieden.