Caro Verbeek nieuwe conservator Mondriaan en De Stijl

Caro Verbeek nieuwe conservator Mondriaan en De Stijl

11-06-2021 (11:00) - Mensen

Het team van conservatoren van Kunstmuseum Den Haag wordt verrijkt met een nieuwe conservator die zich gaat richten op Mondriaan en De Stijl. Het Kunstmuseum heeft met maar liefst 300 werken van Piet Mondriaan de grootste collectie Mondriaans ter wereld. Kunsthistoricus Caro Verbeek (1980) stapt in de voetsporen van Mondriaankenner Hans Janssen die afgelopen jaar met pensioen ging en is gestart op 1 juni 2021.
 
Caro Verbeek: “Een van de eerste dingen die ik ga doen is de Boogiewoogie leren dansen. Mondriaan danste de Boogiewoogie tot en met zijn laatste dagen in New York en dit drukte voor hem iets uit waar hij ook in zijn schilderkunst naar zocht. Ik wil zo dichtbij zijn ervaring komen én meer inzicht in zijn werk krijgen. ”
 
Caro Verbeek specialiseerde zich als kunsthistoricus in de historische avant-garde. Ze werkte eerder op de afdelingen 20ste eeuwse kunst en geschiedenis in het Rijksmuseum en was als onderzoeker verbonden aan het Stedelijk Museum. In 2020 promoveerde ze met Ruiken aan de tijd – de olfactorische dimensie van het futurisme aan de Vrije Universiteit waar ze verschillende cursussen over kunst, erfgoed en waarneming heeft ontwikkeld. Daarnaast was ze curator bij Mediamatic en doceert ze al tien jaar aan de ArtScience Interfaculty aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst (KABK) in Den Haag. Verbeek zet zich in voor het toegankelijk maken van kunst en het maatschappelijk relevant maken van onderzoek, waarvoor ze onlangs de VCAS-VU Talentbeurs won, en een eervolle vermelding ontving van de &Awards Persoonsprijs (Code Diversiteit & Inclusie).