Creatieve krachtenbundeling

29-08-2017 (17:16) - Mensen

De freelance creatieven Raymond van den Hoek en Sander van der Horn sluiten zich aan bij doorendoor ontwerp. Het Amersfoortse bureau startte in 2011 toen Mariska Bergman (1972) en Paulien van de Bunt (1976) hun eenmanszaken samenvoegden. De samenwerking bleek succesvol: doorendoor ontwerp groeide uit tot een gedegen designbureau met een breed klantenpakket.
 
 
doorendoor ontwerp werkt reeds geruime tijd samen met copywriter en conceptontwikkelaar Sander van der Horn (1975). Sander verzorgde in opdracht van doorendoor concepten en teksten voor diverse campagnes en identiteitstrajecten. Van der Horn was in het verleden onder meer werkzaam als traffic manager bij …,staat creative statements in Amsterdam, als production manager bij Creative Retail Communication en als creatief directeur bij Intens Reclame en Marketing. Buiten werktijd is Sander actief als zanger en gitarist van de Amersfoortse rootspop band Cortez.
 

Raymond van den Hoek (1972) is sinds 2015 freelance designer en illustrator. Hij werkt onder meer voor poppodium Fluor, festival Dias Latinos en Smulweb. Hij was eerder werkzaam bij Reproka Visuele Communicatie. Als mede-eigenaar van Brayn Graphic werkte hij onder meer voor de Gemeente Amersfoort, Flint, PNO Media, [BOEi], Welzin, Stichting Citymarketing Regio Amersfoort, Beweging 3.0 en Florius. Raymond is tevens gastdocent aan Creative College in Amersfoort en met de oprichting van FC Amersfoort zette hij zich in voor de Amersfoortse popcultuur. Een van de grootste wapenfeiten van FC Amersfoort is zonder twijfel het groots opgezette, gratis toegankelijke popfestival FCA Thuis. Onder zijn pseudoniem Ray Hookski is Van den Hoek actief als visueel kunstenaar en DJ.
 

Het bureau werkt onder meer voor LATEI, Reym, Oikocredit, Heijmans, het K.F. Hein Fonds, De Alliantie, Rai Vereniging, Buitenplaats Beekhuizen, Meerwegen scholengroep, Eigen Haard, VVV Amersfoort, AM Ontwikkeling en Het Lokaal.