Daniel Shea wint Foam Paul Huf Award 2018

08-03-2018 (16:03) - Mensen

Zojuist is bekend geworden dat Daniel Shea de Faam de Paul Huf Award 2018 heeft gewonnen. Het is alweer de twaalfde keer dat deze prijs wordt uitgereikt. De prijs bestaat uit een geldbedrag van twintigduizend euro en een tentoonstelling in Foam.


Uit het juryrapport: “Binnen de zeer sterke en gevarieerde lijst internationale kunstenaars maakte de kwaliteit en consistentie van Daniel Shea's subjectieve beeldtaal grote indruk op de jury. Shea gebruikt uiteenlopende visuele middelen om de complexiteit en dubbelzinnigheid van stedelijke ontwikkelingen in zijn woonplaats New York te onderzoeken. Hij put uit zijn ervaring als commercieel fotograaf om ons een verleidelijke en verontrustende wereld van beton, staal en glas te presenteren die de grenzen van feit en fictie overstijgt. Zijn nieuwste serie '43-35 10th Street' laat ons nadenken over hedendaags kapitalisme en de gevolgen daarvan voor een veranderend stadslandschap.” 

 

hoge kwaliteit

Marloes Krijnen, directeur van Foam: “Het werk van de genomineerden van dit jaar was van ongelooflijk hoge kwaliteit. We zijn heel enthousiast over de keuze van de jury voor Daniel Shea. Eén van onze belangrijkste ambities is het ontdekken en steunen van internationaal, fotografietalent en de Foam Paul Huf Award is daarbij, naast het Foam Magazine Talent issue en de bijbehorende internationaal reizende tentoonstelling, van groot belang. Het is fantastisch dat we het werk van Daniel Shea kunnen toevoegen aan de lijst met winnaars van deze prestigieuze prijs, die een belangrijke indicator is geworden voor veelbelovend jong talent. We zien uit naar de solotentoonstelling van Shea die we in het najaar zullen presenteren in Foam.”


De Foam Paul Huf Award heeft dit jaar opnieuw portfolio’s vanuit de hele wereld aangetrokken. De jury koos Shea als winnaar uit een totaal van 100 genomineerden, afkomstig uit 20 landen