De Mönnink van Sanoma naar Talpa

12-09-2017 (07:56) - Mensen

Peter de Mönnink maakt begin volgend jaar de overstap van Sanoma Nederland en België naar Talpa. Hij is momenteel al CEO van SBS, maar zal op 1 januari helemaal overstappen. Hij wordt de nieuwe CCO van Talpa Holding.


‘In de vier jaar bij Sanoma heb ik met een fantastisch team samengewerkt en gezamenlijk hebben we vele successen weten te behalen in een ongelofelijk dynamische markt. Daar ben ik uitermate trots op. Dit is een mooi moment voor Sanoma om met een nieuwe CEO de uitdagingen van de toekomst aan te gaan. ‘Talpa is voor mij een van de meest inspirerende mediabedrijven in Nederland, dat reflecteert zich in de sterke merken en de mensen. Het zijn turbulente tijden in de media en juist nu zet Talpa een groeistrategie neer om een sterk lokaal crossmediaal mediabedrijf te bouwen. Het is natuurlijk fantastisch om daarbij te horen en die strategie mede vorm te geven', aldus Peter de Mönnink. 


sterke posities

John de Mol: ‘We zijn op dit moment druk bezig met de vorming van het nieuwe lokale multimediabedrijf met sterke posities in televisie, radio en online. Een belangrijk onderdeel daarvan is de directie die de dagelijkse leiding op zich zal nemen. Peter de Mönnink heeft bij Sanoma en in zijn rol als CEO van SBS aangetoond dat hij uitstekend kan inspelen op het veranderende medialandschap, die eigenschap hebben we hard nodig bij het neerzetten van ons mediabedrijf.’

 

 

Daarnaast benoemt Talpa Holding Hylke Sprangers als Chief Technology Officer (CTO) en Joost Galjart als Chief Strategy Officer (CSO). Hylke Sprangers was al geruime tijd werkzaam als CTO bij Talpa Media en was daar verantwoordelijk voor de bouw van het Talpa Connect platform en technische innovaties binnen producties en maakt nu de overstap naar de Holding, waar hij verantwoordelijk wordt voor alle technologie gericht op broadcast, digital, data en innovaties. Joost Galjart was bij Talpa Media verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de strategie en zal deze rol nu voortzetten bij de Holding. Ook Menno Koningsberger, de huidige CEO van Talpa Radio zal deel gaan uitmaken van de Holding directie.

 


Talpa Holding is zich nu verder aan het richten op uitbreidingen op het vlak van OTT, Online, Data en Concepts. Binnenkort zal Talpa haar plannen bekendmaken.