Digital Society School geopend

11-09-2018 (11:42) - Mensen

In de eerste week van september is de Digital Society School van start gegaan, de nieuwe onderwijsvorm binnen de Hogeschool van Amsterdam, waarbij studenten samen met onderzoekers en bedrijven werken aan digitale oplossingen voor problemen in de samenleving. Creatief digitaal bureau GRRR is partner.


Geleyn Meijer, rector van de Hogeschool van Amsterdam en initiatiefnemer van de Digital Society School: “Digitalisering is de aanjager van verandering in alles wat we doen. De DSS biedt een leven lang leren in de kennis en kunde die nodig zijn om in de digitale maatschappij te werken, te ondernemen en een leidende rol te spelen.”

 

tech en samenleving

Met de Digital Society School (DSS) wil de HvA een hoger onderwijsmodel introduceren met korte modulaire programma’s, waarmee deelnemers zelf hun opleiding kunnen samenstellen. Doel van de DSS is toekomstbestendig digitaal talent op te leiden en kennis te ontwikkelen en toe te passen rond de digitalisering van de samenleving. In de DSS werkt een diverse, internationale community van developers, onderzoekers, designers en studenten samen om technologieën van nu te integreren in de samenleving en de opgedane kennis te delen met de rest van de wereld. De focus ligt daarbij op de inzet van technologie voor de VN Duurzame Ontwikkelingsdoelen. De eerste twee modules zijn nu van start gegaan. 


De DSS is toegankelijk voor iedereen, met veel aandacht voor zij-instromers, mid-career studenten en internationale studenten.