Dit is hoe je je kantoormeubilair verzorgt en onderhoudt

Dit is hoe je je kantoormeubilair verzorgt en onderhoudt

22-07-2020 (13:11) - Mensen

Het dagelijks gebruik van je kantoormeubilair laat altijd zo zijn sporen achter. Vlekken en krassen op het bureau, slijtplekken op de bureaustoelen en een stoffig vloerkleed. Hoe kun je dit voorkomen en je kantoormeubilair zo goed mogelijk onderhouden? SKEPP vertelt het je in dit artikel!
 

Heb jij houten kantoormeubilair?

Hout is een veelvoorkomend materiaal in kantoren, denk aan tafels, kasten en bureaus. Het hout moet onderhouden worden voor een langere levensduur. Behandel regelmatig het materiaal met een vochtinbrengend middel. Naast dat het de conditie van het hout verbeterd, maakt het het meubilair ook makkelijker om af te nemen. Zitten er toch vlekken in het hout die je er niet zomaar uit krijgt? Schuur dan het kantoormeubilair op, zodat je het vervolgens in de olie kan zetten. Het kantoormeubilair is daarna weer als nieuw!
 

Verzorg het leer in je kantoorruimte

Bepaal van te voren waar je leren kantoormeubilair in de kantoorruimte plaatst. Zorg er voor dat het meubilair niet in de zon staat, daardoor zal het leer namelijk uitdrogen. Zorg dat het niet de hele dag in de zon staat, dit zorgt er namelijk voor dat het leer zal uitdrogen. Naast de plek van het meubilair kan je het leer mooi houden door stof en vuil te verwijderen met een vochtige doek. Hierbij moet je er wel op letten dat je de doek niet te nat maakt, dit geeft namelijk lelijke plekken op het leer. Gaat het leer er op een gegeven moment er toch oud en droog uit zien? Behandel het dan met lederwas en het kan weer jaren mee!
 

Losse onderdelen bij een bureaustoel

Je brengt een groot deel van de dag door op je bureaustoel, maar het onderhoud van de bureaustoel wordt vaak vergeten. Doordat je dagelijks op je bureaustoel zit, rijdt en draait kan het zijn dat moertjes en boutjes los gaan zitten. Check daarom af en toe of de onderdelen nog goed vastzitten. Verder kun je direct controleren of alle veranderbare instellingen nog werken en is het tijd om de wielen van je bureaustoel schoon te maken.
 

Geef een deel van je kantoormeubilair een dieptereiniging

Een deel van het reinigen van kantoormeubilair kun je niet door de schoonmaker laten doen. Denk hierbij aan een dieptereigining van tapijt en vloerkleden of de stoffering van stoelen. Hiervoor zul je een professioneel bedrijf moeten inschakelen. Na een aantal jaren intensief gebruik heeft dit kantoormeubiliar heel wat onzichtbaar stof en viezigheid opgeslagen. Als de onderhoudsbeurt is gedaan ziet je kantoormeubilair er als nieuw uit en krijgt je gehele kantoorinrichting weer een boost.
 

Revitaliseer je oude kantoormeubilair

Je komt er niet onderuit dat kantoormeubilair een keer te versleten zal zijn voor verder gebruik. Gooi dit meubilair niet direct weg! Vaak kunnen meubelstukken nog gerevitaliseerd worden. Dit is niet alleen goed voor de portemonnee, maar het is ook nog eens heel duurzaam. Oude grondstoffen of zelfs hele delen van producten kunnen zo weer jaren mee gaan.
 

Goed onderhoud is erg belangrijk

Naast de wekelijkse schoonmaak is er dus nog genoeg ander onderhoud dat niet vergeten mag worden. Verleng de levensduur, wees duurzaam en bespaar geld. Ben je toch op zoek naar nieuw kantoormeubilair? Neem dan eens een kijkje bij Officeplanner van SKEPP. Hier kun je niet alleen kantoormeubilair kopen, maar ook huren of huurkopen. Na dit artikel weet je in ieder geval hoe je je kantoormeubilair moet verzorgen!