Grab The Pussy

15-08-2017 (13:31) - Mensen

‘Grab The Pussy’ is een kunstproject waarbij je uit een ouderwetse kermisautomaat katjes kan proberen te grijpen. Geen industrieel pluche, maar zélf gebreid door oma’s uit heel Nederland. Als je een katje wint, kun je via de chip in zijn of haar halsbandje of de ID-code het verhaal van deze poes achterhalen op www.grabthepussy.nl 


Samen breien tegen eenzaamheid 

In samenwerking met het ‘Samen Breien’-project van het Nationaal Ouderenfonds, benaderen we brei- en haakclubjes door heel Nederland om nieuwe poezen te maken. Het doel van de breiclubs is het tegengaan van eenzaamheid onder ouderen.
 

De Koude Kermis 

De attractie is een onderdeel van een breder kunstproject ‘De Koude Kermis’, waarmee mediakunstcollectief DROPSTUFF.nl alles ‘tussen Kunst en Kermis’ onderzoekt om daarmee een breed publiek kennis te laten maken met de verschillen én overeenkomsten tussen volkscultuur en ‘high art’.
 

Trump & Co .

De term ‘Grab the Pussy’ is een ironische verwijzing naar een beruchte uitspraak van Donald Trump -- maar die heeft vast nog nooit zo’n mooi gebreid poesje met eigen handen aangeraakt. Miauw!
 

Kick off en toernee 

Op Lowlands vindt van 18 t/m 20 augustus de kick off van het project plaats. Vervolgens reist de automaat langs locaties door heel Nederland. O.a. langs het Cinekid Festival in de herfstvakantie.