Hedy d’Ancona reikt prijzen uit voor BinnenhofInsideOut

17-10-2018 (14:48) - Mensen

Onder leiding van juryvoorzitter Hedy d’Ancona (Oud-Minister, Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur0 worden tijdens een feestelijke bijeenkomst de prijzen bekendgemaakt voor de design contest BinnenhofInsideOut. 


BinnenhofInsideOut, een initiatief van FaberExposize, richt zich op een aantrekkelijke Haagse binnenstad tijdens de periode dat het sterk verouderde Binnenhof wordt gerenoveerd. Deze belangrijkste attractie van de stad zal vanaf 2020 gedurende ruim vijf jaar niet toegankelijk zijn voor het publiek. De opdracht van de design contest was om dit iconische complex tijdens de verbouwing méér in plaats van minder zichtbaar te maken. Om 800 jaar aan verhalen, geheimen en betekenis vanachter de bekende gevels vandaan te trekken en een nieuw podium te geven met de hele Haagse binnenstad als decor. 

 

oplossingen

Hoe zorg je ervoor dat er in die periode niet minder, maar juist meer bezoekers naar Den Haag komen? Creatieve oplossingen als inzending voor deze wedstrijd zijn afkomstig van professionele designers (van architecten tot grafisch vormgevers) en studenten die een opleiding volgen voor een creatief beroep. https://binnenhofinsideout.nl/


De prijsuitreiking vindt plaats a.s. zaterdag 20 oktober tijdens Dutch Design Week op het Entresol van het Klokgebouw (hal 4) op Strijp S in Eindhoven. De tentoonstelling met de ontwerpen kan worden bezocht in dezelfde hal 4, van 20 t/m 28 oktober.