Hugo Schneider hoofdredacteur regionale dagbladen TMG

11-10-2017 (19:30) - Mensen

Hugo Schneider (63) start per direct als hoofdredacteur regionale dagbladen bij TMG. Schneider nam deze positie sinds mei 2017 waar en is al ruim twaalf jaar als adjunct-hoofdredacteur betrokken bij de regionale kranten waaronder het Noordhollands Dagblad, De Gooi- en Eemlander en Leidsch Dagblad. Daarvoor was hij hoofdredacteur van Haarlems Dagblad.


Vandaag is Schneider tijdens de plenaire redactievergadering voorgedragen als nieuwe hoofdredacteur en zijn voordracht is bij acclamatie aangenomen.


Rode draad

De journalistiek loopt als een rode draad door de carrière van Hugo Schneider. Schneider begon zijn carrière bij de Volkskrant en NOS en heeft zich vervolgens in de afgelopen twintig jaar volledig toegelegd op de regionale journalistiek. Hij was nauw betrokken bij de ontwikkeling van de regionale televisie in Noord-Holland en beschikt daardoor over een zeer brede regionale journalistieke basis.


enthousiast

Peter Schat, voorzitter van de redactieraad van de regionale kranten is enthousiast over de benoeming: “Hugo heeft bewezen zeer betrokken te zijn bij de redactie en de regionale journalistiek. Hij is wat ons betreft het perfecte boegbeeld voor de regionale dagbladen.”


Hugo Schneider volgt Arjan Paans op die in mei werd benoemd tot waarnemend hoofdredacteur van het gratis dagblad Metro dat eveneens onderdeel is van TMG.