Joop Donkervoort treedt terug

Joop Donkervoort treedt terug

15-01-2021 (10:50) - Mensen

Donkervoort Automobielen, fabrikant van exclusieve sportwagens, kondigt vandaag de terugtreding aan van oprichter Joop Donkervoort. De nu 71-jarige Joop Donkervoort richtte het bedrijf op in 1978 en bouwde het bedrijf vanaf dat moment uit tot een wereldberoemd sportwagenmerk. Vanaf 1 januari 2021 is de dagelijkse leiding in handen van zijn zoon Denis Donkervoort.


“Mijn vader heeft hier z’n leven lang aan gewerkt en in die tijd ongelooflijke en bewonderenswaardige dingen bereikt,” zegt Denis Donkervoort (33), de nieuwe managing director van Donkervoort Automobielen. “OnsDonkervoort team maar ook onze extended family, de bezitters van een Donkervoort, zullen hem altijd dankbaar zijn voor zijn visie, vasthoudendheid en de overtuiging dat onze auto’s in de eerste plaats een emotioneel product zijn. Joops expertise en ervaring gaan gelukkig niet verloren voor Donkervoort, want hij zal altijd een belangrijke rol blijven spelen in het bedrijf dat hij heeft opgericht. Iedereen die mijn vader kent, weet dat hij niet achter de geraniums zal gaan zitten. Hij blijft zijn expertise met ons delen, maar daarnaast is hij nu ook beschikbaar voor projecten buiten ons bedrijf.”

“Na 43 jaar voelt het voor mij als het juiste moment om terug te treden. Het bedrijf staat er goed voor en het management is in vertrouwde en sterke handen. Dat stelt mij in staat om tijd te besteden aan andere zakelijke mogelijkheden en adviesprojecten,” zegt Joop Donkervoort.

Sinds Joop Donkervoort het bedrijf in 1978 oprichtte in Tienhoven, zijn er bijna 1.500 Donkervoorts gebouwd, die stuk voor stuk gebouwd zijn volgens deze filosofie. Ze zijn allemaal met de hand gebouwd in nauw overleg met hun eigenaars, waardoor ze allemaal zo gepersonaliseerd zijn dat geen twee Donkervoorts hetzelfde zijn.