Jorge Díez nieuwe Design Director SEAT

Jorge Díez nieuwe Design Director SEAT

20-10-2020 (13:17) - Mensen

Jorge Díez is benoemd tot de nieuwe Design Director van SEAT. Hij gaat per 1 december aan de slag. In zijn nieuwe functie rapporteert Díez aan de Executive Vice-President voor Research & Development van SEAT, dr. Werner Tietz.
 
Díez is een ervaren designer. Hij heeft 20 jaar ervaring en leidde onder meer de afdeling Exterior Design van SEAT van 2011 tot en met 2014. Daarnaast werkte hij op de hoofdkantoren van Audi en Volkswagen in Duitsland. Sinds juli 2019 is hij vice-president van Mitsubishi Motors Design Europe. Tijdens de vorige periode waarin hij werkzaam was bij SEAT, was hij medeverantwoordelijk voor de vormgeving van enkele iconische modellen van het merk uit Barcelona, zoals de derde generatie van de Leon, de vierde generatie van de Ibiza en de Ateca, de eerste SUV in de geschiedenis van de autofabrikant. In zijn tijd bij Audi creëerde Díez modellen als de tweede generatie TT en de eerste generatie A7.
 
SEAT President Wayne Griffiths: ‘Jorge Díez is één van de meest getalenteerde ontwerpers in de auto-industrie. Zijn handtekening staat op veel van onze belangrijkste modellen uit de afgelopen tien jaar, zoals de Leon, de Ateca en de Ibiza, en het is geweldig nieuws dat hij terugkeert naar SEAT. Zijn internationale ervaring, de inspiratiebron die de stad Barcelona vormt en de waarden van de merken SEAT en CUPRA zullen worden weerspiegeld in de modellen die we de komende jaren lanceren.’