Khadija Arib mag zich Woman of The Year 2018 noemen

11-12-2018 (09:35) - Mensen

Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib heeft de Woman of the Year Award 2018 gewonnen. Ze wordt geroemd om de inspirerende manier waarop ze haar rol vervult: krachtig, gedecideerd en met humor. Harper's Bazaar reikt de prijs jaarlijks uit om vrouwen aan te sporen zichzelf zichtbaar te maken. Vorig jaar werd Eva Jinek in het zonnetje gezet. 


De keuze van de kandidaten en winnaars kwam tot stand met hulp van twaalf ervaren, succesvolle vrouwen: de Tafel van Twaalf. De nieuwe hoofdredacteur van Harper's Bazaar, Miluska van 't Lam, reikte de awards tijdens een feestelijke avond uit. 


'Ze is toch een beetje de moeder van de Tweede Kamer: streng, maar rechtvaardig. Ze geeft ruimte aan het debat, handhaaft respect en is altijd in voor een kwinkslag', motiveerde het magazine de keuze voor Arib. Zelf vindt de Kamervoorzitter het een grote eer om de Award in ontvangst te mogen nemen. 'Ik zie de prijs als een erkenning van het ambt van Kamervoorzitter, dat niet altijd eenvoudig is met 149 mondige leden.'

'warme steun in de rug'

Andere winnaars van de jaarlijkse Harper's Bazaar Women of the Year awards zijn zangeres Wende (Oeuvre Award), schrijver en theatermaker Marjolijn van Heemstra (Nieuwkomer Award) en de relatietherapeut Esther Perel (Internationaal Award). 


'Het is een grote eer om op een shortlist te staan, samengesteld door vrouwen voor wie ik stuk voor stuk een buiging maak', zegt nieuwkomer Van Heemstra daarover. 'Door hen gezien te zijn voelt als een krachtige aanmoediging, een warme steun in de rug.'