Kneppers stapt uit Rockstart

16-07-2018 (10:09) - Mensen

Oscar Kneppers stapt op bij Rockstart, de startup-broedplaats die hij zeven jaar geleden oprichtte. “Ik viel in herhaling en stormde af op een hypermidlifecrisis”, vertelt hij afgelopen weekend in het FD.
 
Rockstart was de afgelopen zeven jaar de springplank voor, en nam belangen in 138 startups, waaronder Peerby, 3DHubs, Wercker en Owlin. De helft van de start-ups is momenteel nog actief.

Om ook ondernemers in opkomende landen te helpen, sloeg Rockstart onder Kneppers de vleugels uit naar Nepal, Myanmar en Colombia. De omzet van Rockstart ligt momenteel tussen 4 tot 5 miljoen euro.


commissaris

Al in 2016, droeg Kneppersin stilte de leiding van het bedrijf over aan zijn programmadirecteur, de Deen Rune Theill, die al sinds 2012 bij Rockstart werkt Kneppers bouwde vervolgens zijn belang in het bedrijf af van 43% naar 25% en verdeelt die pluk aandelen onder personeel en bestuur. Hij belooft nog een jaar de overdracht te begeleiden om daarna commissaris te worden bij de onderneming, die ondertussen een omzet van tussen de €4 en €5 mln op jaarbasis heeft. 
 
'Volgend jaar ga ik weer nadenken over een nieuw bedrijf”, laat de inmiddels 52-jarige ondernemer in het gesprek met FD weten.
De video wordt geladen, een moment...duurt het te lang, refresh dan even.