Laura Veenema creative director bij NewBe

05-08-2019 (11:33) - Mensen

Laura Veenema start als Creative Director bij producent NewBe waar ze zich zal focussen op de ontwikkeling en begeleiding van nieuwe producties. Laura was voorheen onderdeel van RTL’s programmamanagement, waarna ze inhoudelijk verantwoordelijk werd voor RTL MCN als Head of Content & Brands.
 
Laura Veenema:  'Het gedurfde ondernemerschap, de focus op talent en de creativiteit binnen dit bedrijf zorgden ervoor dat ik niet lang na hoefde te denken over deze kans. Ik kan niet wachten tot ik me aan mag sluiten bij het NewBe team.'
 
NewBe specialiseert zich in de ontwikkeling en productie van films en series voor on-demand platforms (YouTube, Videoland, Netflix, Amazon) en is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste onafhankelijke producenten van Nederland. Recentelijk werd bekend dat NewBe’s serie TOON buiten Nederland als Netflix Original wereldwijd is aangekocht. Van film-format MISFIT werd aangekondigd dat na Nederland, Duitsland en een Nederlandse sequel, volgende week gestart wordt met de opnamen van een Poolse remake.