Linda Jackson is de nieuwe CEO van PEUGEOT

Linda Jackson is de nieuwe CEO van PEUGEOT

22-01-2021 (18:01) - Mensen

Linda Jackson is de nieuwe CEO van peugeot. Zij heeft hiervoor onder meer financiële en commerciële functies vervuld bij Jaguar, Land Rover en de Rover Group. In de late jaren negentig begon zij als Regional Finance Manager voor Rover Europe. Eind 2004 is zij aangesteld als European Sales Finance Director voor de MG Rover Group, om vervolgens in 2005 in dienst te treden bij de PSA Group.
 
Linda’s eerste functie bij de PSA Group was Finance Director bij Citroën UK. Vervolgens bekleedde zij deze functie van 2009 tot 2010 voor Citroën France. In juli 2010 werd zij CEO van Citroën UK en Ireland.
In 2014 werd Linda aangesteld als Global CEO van Citroën en werd zij lid van het PSA Global Executive Committee.
 

Succesverhaal

In haar zes jaar als Global CEO van Citroën slaagde Linda erin om het merk succesvol te herpositioneren. De verkopen namen toe en Citroën werd een van de meest gerespecteerde merken. In januari 2020 kreeg Linda de taak om het Mainstream Brand Portfolio naar een hoger plan te brengen, om het onderscheid tussen de merken van dit productportfolio te verduidelijken en te versterken.

Linda Jackson, geboren in het Verenigd Koninkrijk en met een MBA afgestudeerd aan de Universiteit van Warwick, heeft haar hele carrière in de automotive-industrie doorgebracht.