Loey Award 2021voor Vinted-CEO Thomas Plantenga

Loey Award 2021voor Vinted-CEO Thomas Plantenga

15-09-2021 (11:12) - Mensen

Thomas Plantenga, de Nederlandse CEO van het in Litouwen gevestigde, wereldwijd snelgroeiende platform voor tweedehands kleding ‘Vinted’, is dinsdag avond uitgeroepen tot winnaar van de LOEY Award 2021. Deze prijs voor de Leading Online Entrepreneur of the Year (LOEY), is in 2010 in het leven geroepen om het online ondernemerschap in Nederland te stimuleren.

“Thomas is een waanzinnig goeie ondernemer, die Vinted in een paar jaar tijd heeft weten te transformeren naar de Europese marktleider in een zich snel ontwikkelende, nieuwe platformvertical. Met het bedrijf bereikte Thomas recent een waardering van maar liefst 3,5 miljard Euro. Waanzinnig knap en een waardige opvolger!” Aldus juryvoorzitter Joris Beckers (PicNic), die zelf in 2019 de LOEY Award won.
 
Plantenga, die studeerde aan de TU Eindhoven en in 2010 uit Nederland vertrok om te ondernemen in o.a. New York en Buenos Aires, is sinds 2016 actief betrokken bij Vinted. Daar werd hij in 2017 als CEO benoemd. Vanuit het hoofdkantoor in Vilnius werkt hij aan de verdere wereldwijde uitrol van Vinted, dat in 2020 de Nederlandse marktleider United Wardrobe overnam.