Marjan van der Haar nieuwe zakelijk directeur IFFR

11-07-2018 (11:00) - Mensen

De raad van toezicht van International Film Festival Rotterdam (IFFR) heeft Marjan van der Haar benoemd tot nieuwe zakelijk directeur van het festival per 1 oktober 2018. Van der Haar is een ervaren professional uit de filmindustrie en was zakelijk directeur van Film Producers Netherlands (FPN) van 2010 tot 2018.


Naast festivaldirecteur Bero Beyer neemt Van der Haar de dagelijkse leiding van IFFR op zich. De zakelijk directeur is onder meer verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering en interne organisatie, het financiële beleid, communicatie en de subsidie-, fondsen- en sponsorwerving.


Van der Haar: “Mijn link met IFFR gaat ver terug. Ik herinner me nog goed hoe ik als vrijwilliger het laatste festival onder leiding van Hubert Bals meemaakte. Dat zinderende avontuur was de aanzet tot mijn verdere carrière in de filmindustrie. Ik heb sindsdien altijd gevochten voor de bijzondere en uitdagende films waar IFFR om bekendstaat – als programmacoördinator op IFFR, in de wereld van filmsales en in mijn rol als vertegenwoordiger van Nederlandse producenten bij FPN. Het is een eer en een uitdaging om nu naar IFFR terug te keren: een internationaal vermaard festival dat tegelijkertijd diep geworteld is in het bruisende Rotterdam, zowel qua publiek als door lokale samenwerkingen. Ik kijk ernaar uit om samen met het team de positie van het festival nog verder te versterken in aanloop naar de vijftigste jubileumeditie.”


Pieter Broertjes, voorzitter van de raad van toezicht: “Marjan brengt veel met zich mee. Haar ruime ervaring in de filmindustrie en haar uitgebreide netwerk zullen van grote waarde zijn voor IFFR. Maar haar open persoonlijkheid is even belangrijk. We hebben er vertrouwen in dat ze goed zal passen in het IFFR-team en als één helft van het directionele duo.”