Marjolein Jonker leidt Yellow Communications

03-02-2020 (10:44) - Mensen

Marjolein Jonker is per 1 februari benoemd tot managing director bij het PR- en communicatiebureau Yellow Communications in Hoofddorp. Karin van Geelen, oprichter en eigenaar van Yellow Communications, blijft actief binnen het bureau als Strategy Consultant voor klanten en Mentor voor het team. Zij draagt de dagelijkse leiding van het bureau over aan Marjolein.
 
Karin: “Yellow Communications bestaat precies 15 jaar en gaat een nieuwe fase in. We willen groter groeien, verder professionaliseren, nieuwe strategische keuzes maken. Bij die nieuwe fase past een nieuwe rolverdeling waarin onze individuele wensen, ambities en talenten optimaal tot hun recht komen. Ik ben ontzettend blij dat Marjolein de dagelijkse leiding overneemt en zie onze nieuwe samenwerking als een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van Yellow.”
 
Marjolein werkt sinds 2008 bij Yellow Communications. In 2018 trad ze als Account Director toe tot het leiderschapsteam van het bureau. Voor Karin is Marjolein de aangewezen persoon om een deel van haar taken over te nemen: “Marjolein heeft de expertise en drive om het bureau verder te ontwikkelen. Zij is bij uitstek degene die, met behoud van de eigenheid en kwaliteit van Yellow, het team en het bureau naar een nieuw niveau kan brengen.”
 
Marjolein wordt bijgestaan door Jeroen Bais als operationeel manager a.i. Jeroen is verbonden aan de Next Step Factory, waar hij ondernemers ondersteunt met het versnellen van hun organisatie. Hij is als coach al langer betrokken bij Yellow Communications, waar hij het team helpt nieuwe stappen te zetten in de professionalisering van de organisatie.
 
Karin draagt in dit eerste kwartaal van 2020 haar taken verder over. Over haar nieuwe rol als Strategy Consultant en Mentor: “Als Strategy Consultant deel ik graag mijn kennis en ervaring met klanten en collega’s om hen naar een hoger strategisch communicatieniveau te brengen. Datzelfde geldt voor mijn rol als Mentor. Ik begeleid en stimuleer mensen om het beste uit zichzelf te halen. Daarnaast ga ik ook buiten Yellow aan de slag als Life Planner, strategisch adviseur en sparringpartner voor kleine ondernemers. Het is een bewuste keuze voor de dingen waar ik de meeste energie van krijg: mensen adviseren en begeleiden.”