Marjon de Hond maakt comeback bij RTL

11-06-2019 (13:13) - Mensen

Marjon de Hond keert op 13 juni terug op nationale televisie. In de uitzending van EditieNL om 18:15 uur presenteert ze haar eerste weerbericht in dienst van RTL Weer en Buienradar. Daarmee is De Hond één van de nieuwe aanwinsten in het team van weerpresentatoren van RTL.


De Hond (47) was van 1999 tot 2010 één van de vaste presentatoren van de weerberichten in het NOS Journaal. Ze haalde in 2005 zelfs de 'nieuwe woordenlijst' van de Van Dale met de door haar bedachte term 'plaknacht' voor een warme, zwoele zomernacht.


Na haar vertrek bij de NOS heeft ze zich een aantal jaren volledig op haar gezin gericht en werkte ze freelance als weervrouw bij Omroep Flevoland. Ook volgde ze een studie orthomoleculaire voedingsleer. 


ervaren krachten en nieuw talent

Voor De Hond kwam de kans bij RTL Weer en Buienradar op een perfect moment. 'Ik vind het super om in zo’n team te mogen werken en ik heb zin om weer terug te keren op het landelijke podium. Het is fijn om richting het grote publiek een belangrijke maatschappelijke rol te vervullen. Iedereen praat altijd over het weer en iedereen vindt er wat van.'


Met haar komst is het team van RTL Weer en Buienradar een ervaren kracht rijker. Het team - bestaande uit de vaste gezichten Nicolien Kroon, William Huizinga en Maurice Middendorp - krijgt ook versterking van nieuw talent. Zo gooide RTL Z-presentator en eindredacteur Marc de Jong na ruim vijfentwintig jaar het roer om en volgde hij een intensieve, meteorologische opleiding.


Daarnaast maakte meteoroloog Martijn Dorrestein de overstap van Defensie naar RTL. Hij wordt nu opgeleid tot all-round weerpresentator. Beiden zullen binnenkort hun opwachting maken op nationale televisie.