Marvel Harris wint één van de grootste fotografieprijzen van ons land

30-11-2018 (10:11) - Mensen

Tijdens de feestelijke Keep an Eye Grand Grant Evening bij film- en muziektheater LantarenVenster in Rotterdam zijn aan veelbelovende talenten van de Nederlandse Fotovakschool grote fotografieprijzen uitgereikt. Zij krijgen hiermee een prachtige kans een veelbelovende start te maken aan het begin van hun fotografiecarrière.

 

Wekenlang hebben tien genomineerden zich voorbereid in aanloop naar dit grote fotografie-event. Zij werden al eerder geselecteerd door een interne jury als beste net-afgestudeerde talenten van de Nederlandse Fotovakschool, een faculteit van de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie. Deze fotografen van de toekomst moesten op de feestelijke avond een vierkoppige vakjury overtuigen van hun project. Ten overstaan van 200 man publiek en de jury, bestaande uit Marcel Molle, Ruud Visschedijk, Ari Versluis en Theo Audenaerd vertelden de kandidaten in een één-minuut-pitch waarom hun project de hoofdprijs verdient. De jury beoordeelde de kandidaten vervolgens op hun pitch, projectplan, het fotografisch werk en een vooraf opgenomen pitchfilm.
 

meest originele projectplan

 Na een juryberaad is fotograaf Marvel Harris verkozen tot de grote winnaar met het beste fotografische werk en het meest originele projectplan. Hij heeft de hoofdprijs gewonnen ter waarde van €10.000,- en mag daarmee zijn plan gaan realiseren. De jury was het er unaniem over eens dat zijn project echt binnen komt. Zijn verhaal is echt, de beelden zijn goed en het onderwerp relevant. “Het verhaal van Marvel voel je en zijn fotografie is veelbelovend”, aldus jurylid Marcel Molle.
 
 
Fotograaf Maryam Yazdani de aanmoedigingsprijs ter waarde van €2.500,- uitgereikt gekregen. Haar fotografie viel de juryleden direct op tijdens de expositie. Daarnaast presenteerde zij haar pitch overtuigend. “De echtheid van haar pitch raakte ons”, aldus de jury. 
 
 
Ook het publiek heeft al tijdens de voorrondes mogen stemmen op zijn of haar favoriete fotograaf. Hieruit bleek dat ook bij het publiek de fotografie van Marvel Harris opviel. Hij kreeg samen met fotografe Ilse Jutstra de meeste publieksstemmen. Zij delen daarmee samen de publieksprijs ter waarde van €2.500,-. Als extra prijs mogen alle winnaars begin volgend jaar hun werk exposeren tijdens World Press Photo Expo Rotterdam.