Michiel Verboven Chief Commercial Officer Novamedia/Postcode Lotteries

18-05-2020 (16:14) - Mensen

Michiel Verboven is per 1 juni 2020 benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van Novamedia, en daarmee tevens tot directeur van de Goede Doelen Loterijen (Nationale Postcode Loterij, BankGiro Loterij, VriendenLoterij).
 
Met deze benoeming bestaat het bestuur, gevormd door Sigrid van Aken (voorzitter), Boudewijn Poelmann en Imme Rog, weer uit vier leden. Novamedia, een social enterprise, werkt vanuit haar missie om bij te dragen aan een betere wereld. Dat doet zij onder andere door, naast in Nederland, ook in het buitenland fondsen te werven door Postcode Loterijen op te zetten en te organiseren.
 
Sigrid van Aken: “Wij zijn verheugd met de benoeming van Michiel en de versterking van de top van onze organisatie. Michiel werkt al 18 jaar bij onze Loterijen in Nederland, waarvan de laatste 7 jaar als managing director. Hij is een snelle denker die met zijn brede kennis en ervaring een waardevolle toevoeging is op deze positie in onze organisatie. Zeker nu de wereld gebukt gaat onder de pandemie die de kwetsbaren in de samenleving het hardst raakt, richten we ons op het verder verstevigen van Novamedia/Postcode Lotteries. Zo kunnen we onze dromen en ambities voor een zo groot mogelijke bijdrage aan de samenleving op zoveel mogelijk plekken in de wereld verwezenlijken.”
 
Michiel Verboven over zijn stap: “Novamedia is de afgelopen jaren sterk gegroeid en heeft nu Postcode Loterijen opgezet in vijf landen. De ambitieuze, ondernemende aanpak met het doel de wereld mooier te maken is wat mij inspireert en waar ik me graag voor inzet. Ik kijk er naar uit om met alle bevlogen collega’s verder te werken aan die missie.”
 
Als opvolger van Michiel Verboven is Lennaert Kuijpers benoemd tot Managing Director van de Goede Doelen Loterijen naast Daan Peters en Dorine Manson. Kuijpers werkt sinds 2014 bij de organisatie, waarvan de afgelopen 4,5 jaar als Hoofd IT en dataservice.