MIND haalt met Last Man Standing meer dan 100.000 euro op voor mentale gezondheid van jongeren

30-10-2021 (23:03) - Mensen

Bij de vijfde editie van het MIND event Last Man Standing is meer dan 100.000 euro opgehaald voor hulp aan jongeren met psychische problemen.
 
Bijna 500 mensen stonden drie uur lang op een verhoging voor de mentale gezondheid van jongeren: op de hoofdlocatie in Amsterdam, in Nijmegen, Utrecht, Groningen en door het hele land op een door deelnemers zelfgekozen locatie. Er waren optredens van Bizzey, Sylvia Aimee en rapper/psycholoog Daisz en de presentatie was in handen van Jurre Geluk en Jasper Demollin. Staatssecretaris Paul Blokhuis stak alle deelnemers via een videoboodschap een hart onder de riem en het Ministerie van VWS steunde de totstandkoming van Last Man Standing met een bijdrage van 30.000 euro.

Net als bij de vorige edities van Last Man Standing was de saamhorigheid onder de deelnemers groot. Veel mensen hadden ook hun eigen ‘supporters’ meegenomen en stonden vaak in groepjes op voor iedereen die te maken heeft (gehad) met psychische problemen. De hoofdfocus lag dit jaar op de mentale gezondheid van jongeren, omdat zij het psychisch extra zwaar hebben gehad de afgelopen tijd en omdat MIND het belangrijk vindt om zoveel mogelijk aan preventie van psychische problemen te doen. Als jongeren vroegtijdig worden gestimuleerd om te praten over hun problemen, dan kan zoveel mogelijk voorkómen worden dat deze problemen uitmonden in ernstige psychische klachten.
 
Het belang hiervan wordt ook gezien door het Ministerie van VWS, dat  besloot MIND te ondersteunen bij de organisatie van dit event en tevens in een videoboodschap van staatssecretaris Blokhuis te benadrukken hoe belangrijk het is om jongeren met psychische problemen te helpen.