Museum Quarter Amsterdam organiseert eerste eigen festival

11-08-2017 (14:48) - Mensen

Museum Quarter Amsterdam wordt dagelijks bezocht door een groot publiek. Van dagjesmensen uit eigen land tot toeristen vanuit de hele wereld. Lokale ondernemers willen nu ook hun eigen buren laten genieten van wat ze te bieden hebben. Daarom organiseren ze op zaterdag 16 september voor het eerst een eigen festival: Go local at Museum Quarter Amsterdam.
 

Museum Quarter Festival is een festival voor en door de buurt waar kunst, cultuur, fashion, lekker eten en drinken centraal staan en waar iedereen welkom is. Overdag zijn er diverse activiteiten, ook voor kinderen zoals bijvoorbeeld een optreden van Lucia Marthas Institute for Performing Arts en een schilderworkshop door het Van Gogh Museum. ‘s Avonds gaat het feest door met een ‘preuvenement’ van lokale food ondernemers met jazzy tunes door jazztalent en beats van DJ Maestro.
 
Het festivalhart op het Museumplein is gratis toegankelijk. Met een VIP-kaart a €10 krijgen bezoekers toegang tot vele extra’s zoals een bijzondere rondleiding door het Concertgebouw op plekken waar je nog nooit geweest bent. VIP-kaarten zijn online te bestellen of op locatie.
 
Deelnemers zijn o.a Rijksmuseum, Stedelijk Museum, Oger, Gassan Diamonds, Van Gogh Museum, Conservatorium Hotel, Het Concertgebouw, The Seafood Bar en The Uptown Meat Club.