Nathanja van Dijk nieuwe directeur Kunsthal Rotterdam

04-10-2019 (11:33) - Mensen

De raad van toezicht van de Stichting Kunsthal Rotterdam heeft Nathanja van Dijk benoemd als nieuwe directeur van de Kunsthal Rotterdam. Van Dijk (1984) is kunsthistorica (Universiteit Utrecht / Amsterdam), curator en cultureel ondernemer. Zij volgt Emily Ansenk op, die per 1 september 2019 benoemd is tot algemeen directeur van het Holland Festival.
 
Nathanja van Dijk over haar benoeming: “Kunsthal Rotterdam is een geweldig instituut met lef en energie. Dankzij haar dynamische, contrastrijke en altijd verrassende programmering is de Kunsthal dé plek waar de wereld in al haar verscheidenheid binnen wordt gelaten. Ik kan niet wachten om samen met het bevlogen Kunsthalteam, kunstenaars, cultuurmakers en partners aan de slag te gaan om de unieke positie van de Kunsthal te waarborgen in Rotterdam en ver daarbuiten.”
 
Emily Ansenk is verheugd over de benoeming van Van Dijk als haar opvolger: “Met Nathanja van Dijk heeft de Kunsthal een ondernemende en initiatiefrijke kunstprofessional binnengehaald. Ik wens haar bovenal ontzettend veel plezier. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij met haar verworvenheden het succes van de Kunsthal samen met het team verder uitbouwt. Haar sprankelende persoonlijkheid en originele ideeën sluiten perfect aan bij deze tijd en de dynamiek van de Kunsthal.”